top of page
Поиск
  • tdushko

В Україні змінили правила дострокового виходу на пенсію для низки категорій


Про це йдеться у законі "Про внесення зміни до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства"


Українцям дали право вийти на пенсію за півтора роки до досягнення пенсійного віку та за наявності повного страхового стажу у разі розірвання трудового контракту у зв'язку зі скороченням штату або ліквідацією компанії.


Щоб це зробити, працівник має стати на облік держслужби зайнятості. Він зможе вийти на пенсію, якщо йому не знайдуть відповідну роботу або працівник не відповідатиме займаній посаді за станом здоров'я.


Ще одне нововведення – це можливість дострокового виходу на пенсію тих, хто має дітей із рідкісними тяжкими захворюваннями, які не мають встановленої інвалідності. Вони можуть вийти на пенсію після 50 років та за наявності 15-річного стажу.


Раніше на цю пільгу мали право жінок, які народили п'ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, які виховують дитину з інвалідністю.


Якщо йдеться про батька, то право на достроковий вихід на заслужений відпочинок мають чоловіки, які виховують самостійно п'ятьох або більше дітей або дітей з інвалідністю по досягненню 55-річного віку та наявності 20 років страхового стажу.



17 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Щодо прав працівників, які зайняті на роботах із важкими та шкідливими умовами праці

Вимоги законодавства щодо прав працівників, зайнятих на роботах з важкими та шкідливими умовами праці на пільги і компенсації, які надаються за результатами атестації робочих місць за умовами праці. Н

Розроблення інструкцій з охорони праці — ключовий фактор безпеки на робочому місці

Інструкція з охорони праці розробляється для кожної посади та надається для ознайомлення працівникам. Кожній інструкції присвоюються назва і скорочене позначення (код, порядковий номер). У назві інстр

Хто й коли має проходити навчання з питань охорони праці

Під час прийняття на роботу і в процесі роботи працівники повинні проходити відповідний інструктаж. А навчання з питань охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадк

bottom of page