top of page
Поиск
  • tdushko

Чи можна проводити медогляд без атестації робочих місць за умовами праці

Процедуру проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, медичному огляді осіб віком до 21 року визначає Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затверджений наказом МОЗ від 21.05.2007 № 246 (далі — Порядок).


На підставі Акта визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду, роботодавець складає протягом місяця у чотирьох примірниках поіменні списки працівників, узгоджує їх у Держпраці. Один примірник списку надає до закладу охорони здоров’я для проведення медоглядів.


Щоб скласти цей Акт, необхідно провести атестацію робочих місць за умовами праці, за якою визначають наявність шкідливих факторів на робочих місцях і необхідність проведення медоглядів.


Тобто без атестації робочих місць підприємство не можете пройти процедуру погодження списків у Держпраці та провести медогляди відповідно до вимог чинного законодавства.


Але додаток 5 до Порядку визначає перелік робіт, для виконання яких працівник обов’язково має пройти попередній (періодичні) медичний огляд.


Тобто якщо на підприємстві виконують роботи, що зазначені у цьому додатку, підприємство у будь-якому випадку повинно провести попередні медогляди працівників, які задіяні на цих роботах.

26 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Щодо прав працівників, які зайняті на роботах із важкими та шкідливими умовами праці

Вимоги законодавства щодо прав працівників, зайнятих на роботах з важкими та шкідливими умовами праці на пільги і компенсації, які надаються за результатами атестації робочих місць за умовами праці. Н

Розроблення інструкцій з охорони праці — ключовий фактор безпеки на робочому місці

Інструкція з охорони праці розробляється для кожної посади та надається для ознайомлення працівникам. Кожній інструкції присвоюються назва і скорочене позначення (код, порядковий номер). У назві інстр

Хто й коли має проходити навчання з питань охорони праці

Під час прийняття на роботу і в процесі роботи працівники повинні проходити відповідний інструктаж. А навчання з питань охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадк

bottom of page